Ingmar BergaArjan Smit
 

 

home

parcours
& inschrijfadres

programma

parkeren
& douchen

WoW (World on Wheels)
& HIC (Holland Inline Cup)

de rijders
& rijdsters

demo skiken

schaatsschilderijen

fotoalbum 2007

de toekomst

de sponsors
(over en aan hen)

contact

 


 


Skeeleren in Beek in de toekomst

Als organisator van het inmiddels voldoende genoemd evenement heb ik ook nog een motto: Klein doen, groot denken. Dit levensmotto hanteer ik trouwens graag in het algemeen, als ik er toevallig aan denk, en hier vanuit omschrijf ik onderstaand zo onbaatzuchtig mogelijk mijn Beekse wensgedachte voor de (nabije) toekomst: De gemeente Beek heeft een initiatiefrijke burgemeester en onbevangen wethouder sport en welzijn. Zij (de gemeente = vrouwelijk) ziet in dat de ervaringen met de BIL wijzen op een groot onontgonnen terrein in Zuid-Limburg en vooral in de Westelijke Mijnstreek (kengetal 046). Zij beseft dat het skeeleren, skaten en dergelijke om vele sociale en geografische redenen de identiteit van Beek en omgeving verder kunnen gaan onderscheiden.Dus verwerft de gemeente om te beginnen een vrijkomend terrein liefst in de bebouwde kom en legt er met wat asfalt een 333-meter-skeelerbaan aan, zoals er trouwens zelfs in het mini-dorp Stevensbeek in Noord-Limburg een is. Op het middenterrein komen er ge-updatete toestellen voor 'skate-extreme', streethockey en wie weet.Maar dan misschien nog wel het belangrijkste: Aán de baan zal er een kantine/honk zijn, waarvan het beheer in een samenwerkingsverband wordt uitgevoerd. Hier kan een op te richten skeeler- en skatevereniging een rol in spelen.
In de kantine/het honk voelt jong en oud(er) zich thuis. Je kan er in afwisseling van sportieve activiteit uitrusten want de benen mogen uitgestrekt worden. Je kan er biljarten, lezen, computeren, kletsen en je kunt er iets te eten en drinken kopen. Meegenomen proviand mag je net zo goed nuttigen.
Alcoholdrankjes zijn er niet en worden niet meegenomen. Over andere versuffende of aanjagende middelen praten we niet eens. Er heerst hier een open, sportieve sfeer van gelijkwaardigheid in elk opzicht. Wie zich verveelt, kan zich tenminste gezellig vervelen.Als we dit beschrevene hebben waargemaakt, komt de rest vanzelf:
de volgende wedstrijd;
jonge en iets oudere wedstrijdskeeleraars;
acrobatische skaters;
superbehendige streethockeyers en een streethockey-competitie;
mensen die naast elkaar verschillende (sport)dingen doen, oog hebben voor elkaar en rekening houden met elkaar;
vrolijk bewegende, sportende en socialiserende mensen die daardoor geen stress vasthouden.

Niet moeilijk om te realiseren. Het is een kwestie van zíen en willen, en met zijn allen.

 

 

Alles gebeurt in Skatebond-verbandAlles gebeurt in Skatebond-verband

Hoofdsponsors

 

 

Bossen zijn helling-bronnenbossenBeek-Valkenburg-Meerssen

Meer in het algemeen is de BIL bedoeld om de regio te laten kennismaken met eens iets anders dan wielrennen. Niettemin past de aard van het evenement heel goed in de traditie van dat wielrennen.

Schaatsers en skeeleraars zullen in de toekomst Beek e.o. gaan zien als een prima uitvalsbasis voor fietstrainingen en trainingskampen. Bovendien weten zij zich hier in de buurt van Glanerbrook, waar zij ook specifieke schaats-, skeeler- en wielertrainingen kunnen beleggen op de verschillende banen van het complex. Daarom is het in Beek beter of strategischer toeven dan in het verdere zuiden.

Met een beetje doorklikken op de bovenstaande plattegronden, en een beetje geografische kennis, kun je zien dat precies in de zuidoostlijn Sittard-Geleen-Beek het Limburgs plateau met zijn hellingbossen, groen glooiende landbouw-'hoog'vlakten, holle wegen, grubben en graften begint. En dan zit je er ook meteen in.

 

Hulzebosch komt waarschijnlijk zingen  

Organisatie:
Coen Theelen (mede namens de SBN en Gemeente Beek)
046-4280606; 06-18219803; coen@cetes.nl
Postbank: 4660798, t.n.v. C.C.H.M. Theelen

  Spagaat in kwadraat

Deze website is opgesteld voor zowel de skeeleraars als (geïnteresseerde) sponsors en regionale toeschouwers. U heeft vast uw eigen weg gezocht en gevonden.

Terug naar boven